Партньори:
СПИСАНИЕ СПОРТ И НАУКА

Писмо до Йорданка Фандъкова - кмет на Столична Община

18.05.2015

ДО

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

КОПИЕ ДО

Г-Н ТОДОР ЧОБАНОВ

ЗАМ. КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА   

      

      УВАЖАЕМА Г-ЖО ФАНДЪКОВА,

       УВАЖАЕМИ Г-Н ЧОБАНОВ,

 Във връзка с постигнатите договорености от срещата между г-н Т.Чобанов, ръководството на Българския съюз за физическа култура  и спорт (БСФС) и представители на Обединените спортни клубове от София, проведена на 17-ти март 2015 год., Ви информираме:

На 29 и 30 април 2015 год. в  гр. Лисабон - Португалия, се проведе 23 -та Генерална Асамблея на ЕНГСО (ENGSO- Европейска неправителствена спортна организация). Българският съюз за физическа култура и спорт е дългогодишен активен член на тази организация.  Както е известно, ЕНГСО се ползва със статут на официален консултант на Европейската Комисия по въпросите на неправителствения спорт и особено на масовия спорт и промените в спортното законодателство на eвропейско равнище. Членове на тази организация са 35 неправителствени спортни организации от европейските страни – национални олимпийски комитети и национални спортни организации от типа на БСФС.

ЕНГСО е създадена още през 60-те години, с основаването на Европейския Съюз. След демократичните промени в края на 90-те години на ХХ-ти век, към нея се присъединиха почти всички спортни организации на източно - европейските страни – членки на ЕС.

По традиция на всички Форуми и Генерални Асамблеи на ЕНГСО, присъстват представители на Европейската комисия и членове на ръководството на Европейската Лото Асоциация, както и други партньорски европейски организации от сферата на физическото възпитание и спорта.

Със задоволство Ви информираме, че 23 - та ГА на ЕНГСО утвърди БСФС за домакин на Форум, който ще се проведе през м. октомври 2016 год. Също така ще се ползваме с приоритет при определяне на домакин на Генерална Асамблея на ЕНГСО през 2018 год. Окончателното решение за това ще се приеме през 2017 год.

Изпълнителния Комитет на ЕНГСО прие нашите мотиви, които са:

 

Уважаема г-жа Фандъкова,

Уважаеми г-н Чобанов,

Във връзка с нашите договорености от срещата с Вас, проведена на 17-ти март тази година, предлагаме да ускорим дейностите в следните направления:

Управителният съвет на БСФС е убеден, че предлаганите от нас предложения са в съответствие и допълнение към Програмата на Столична Община за подготовка София, като европейска столица на спорта и „Програма на Правителството за стабилно развитие на Република България 2014-2018 год.“

Председател:

проф.Светослав Иванов