Партньори:
СПИСАНИЕ СПОРТ И НАУКА

Призив

08.09.2015

ПРИЗИВ

НА БЪЛГАРСКИЯ СЪЮЗ ЗА ФИЗИЧЕСКА КУЛТУРА И СПОРТ

 

„БЪДИ АКТИВЕН“

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА 7-13.09.2015год.

 

Уважаеми членове на Българския съюз за физическа култура и спорт,

Уважаеми граждани,

По предложение на Европейската неправителствена спортна организация (ENGSO), както и на други европейски спортни организации, Европейската комисия определи периода от 07 до 13.09.2015 год. да бъде определен като „Европейска седмица на спорта и двигателната активност“. Целта на това мащабно европейско спортно събитие е да се популяризира укрепващата здравето двигателна активност  и системните спортни занимания на населението на Европа. В съвременния свят,  двигателната активност и спортните занимания на всички социални и възрастови групи -граждани на Европа, се превърнаха в социален феномен. Свободната и организираната двигателна активност и спорта вече са мощен фактор за ускорено икономическо развитие, ефективна профилактика на социално значими отклонения в здравословното състояние на населението, ефективно средство за социално приобщаване, намаляване на неравенствата, образованието и възпитанието на младото поколение.  

„БЪДИ АКТИВЕН“ е не само мото на мащабна европейска инициатива за една седмица. Това е призив за системни, целогодишни занимания с физически упражнения, спорт, туризъм и всички възможни и предпочитани от гражданите на Европейския съюз форми и средства да бъдат физически активни, да имат  здравословен начин на живот и забавление.

Българският съюз за физическа култура и спорт призовава всички свои членове – спортни клубове, Обединени спортни клубове, Български спортни федерации, спортни асоциации, спортисти, треньори, спортни деятели, родители и   ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ВЛАСТИ;

„ДА БЪДЕМ АКТИВНИ“  

БСФС