Партньори:
СПИСАНИЕ СПОРТ И НАУКА

Призив към членовете на БСФС

26.04.2016

Уважаеми колеги,


Във връзка с кратките срокове определени за обществено обсъждане на проекта за нов ЗФВС, на свое заседание проведено на 26.04.2016 год. УС взе решение да предложи на ММС, срока за широко обществено обсъждане на проекта да се удължи до 31.10.2016 год. Освен посочените в приложеното писмо мотиви, много наши членове ни съобщиха в оперативен порядък, че имат различни становища и много спортни моменти в проекта за закона, които трябва да бъдат допълнително обсъдени или разяснени. Считаме, че няма основание и не трябва такъв важен документ касаещ дейността на нашите организации и хиляди треньори и други спортни специалисти да бъде
внасян в Министерския съвет, без широко обществено обсъждане.

Самият проект е 81 страници и се пише вече 2 години, а ние трябва за твърде кратък срок от само  14 дни да дадем "мотивирани предложения"

Считаме, че това не е нормално, тъй като закона ще го изпълняваме ние - обществените спортни организации.
Ще бъде полезно и приветстваме всяка Ваша конкретна реакция до ММС за удължаване срока за обществено обсъждане на проекта.
Бихме искали да Ви напомним, че очакваме Вашите предложения за промени в проекта и оформяне на общо становище на БСФС и неговите членове до Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.