Партньори:
СПИСАНИЕ СПОРТ И НАУКА

Новини

Подкрепящата роля на треньора за менталното здраве на атлетите

24.11.2022

Подкрепящата роля на треньора е ключова не само за спортно-техническите постижения на атлетите, но и за душевното им здраве.Вече е готов и онлайн-курсът, създаден с усилията на всички партньори по проекта.Научете повече за успешното треньорство в спорта и приноса му за душевната сила на атлетите чрез онлайн курса, който е достъпен тук: https://www.engso-education.eu/projects/spirit/

» прочети още...

Покана за свикване на Общо събрание

31.10.2022

ПОКАНА До членовете на БСФС Уважаеми членове на БСФС, уведомяваме Ви, че със свое Решение №1, протокол от 27.10.2022 год. Управителният съвет на Българския съюз за физическа култура и спорт на основание на чл.28 и чл.29 от Устава на Съюза, свиква редовно ОБЩО ОТЧЕТНО ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ на сдружението, на което Ви поканваме да присъствате в качеството си на негов член. Общото събрание ще се проведе на 30.11. 2022 год.( сряда ) от 11.00 часа, в гр.София, бул.“В.Левски №75, етаж 5, голяма заседателна зала в сградата на ММС.

» прочети още...

Успешно приключва изпълнението на проект SPIRIT

20.10.2022

През последното тримесечие БСФС успешно проведе заключителни дейности по проект SPIRIT, насочен към обучения за треньори и професионалисти в спорта за осигуряване на ментално здраве и благополучие.През октомври нашите представители Проф. Даниела Дашева и Кристиана Казанджиева взеха активно участие в заключителната конференция "Спортно треньорство за психично здраве" в Папендал /Арнхем, Холандия в централата на НОК/НСФ. Събитието беше водено от Рейчъл Мей, ръководител на проекта SPIRIT.Стефан Берг, президент на ENGSO, водещата организация приветства топло участниците и подчерта влиянието, което ENGSO оказва върху европейския спорт, федерациите и клубовете - структури, които имат потенциал да укрепват общностите в цяла Европа, използвайки спорта като инструмент.Партньорите от SPIRIT споделяха впечатления от изпълнението, обясниха констатациите, препоръките и резултатите от проекта, който се фокусира върху ролята на треньорите и клубовете за подобряване на благосъстоянието на техните членове.

» прочети още...

Скръбна вест

12.05.2022

Днес 13.05.2022г. почина нашият приятел и колега зам. председател на БСФС и изп.директор на списание Спорт и наука Георги Петров Натов. Поклонението ще бъде на 15.05.2022г., Централни Софийски гробища, 12.00ч, ритуалната зала.

От името на БСФС и всички негови членове исказваме своите най-искренни съболезнования.

Поклон!

» прочети още...

Спортен празник град Плевен парк Кайлъка

15.04.2022

В парк "Кайлъка", гр. Плевен, се проведе ученически спортен празник участваха Плевенските училища Васил Левски, Отец Паисий, Лазар Станев, Христо Смирненски, Стоян Заимов, Цветан Спасов, Христо Ботев, Петър Берон и Отец Паисий с.Върбица. Мероприятието беше част от международната инициатива "Европейски организации за спорта". Партньор от българска страна е Български съюз за физическа култура и спорт. Проф.Вихрен Бачев член на УС на организацията награди учасниците с възпоменателни медали, а призьорите с таблети.На всички училища бяха подарени компютърни конфигурации и топки. В организацията и провеждането на празника активно се включиха и граждани на града г-н Христо Милев и Галя Събева и представители на БМЧК.

» прочети още...